Bild av butiken på Bruksgatan 15 i Helsingborg

Vi vågar kalla oss Helsingborgs mest unika butik!

Hos oss hittar du genuina ting, händers arbete i många olika material och tekniker. Drygt 40 konsthantverkare och formgivare finner du i butiken med sina personliga uttryck; flärdfullt och glittrigt, humoristiskt eller rustikt och praktiskt. Unika ting och alster gjorda i små serier.

Små spår av handens arbete är vårt tecken på kvalitet. Tumavtryck och ojämnheter som uppstår när man drejar, täljer och formar för hand. Handgjorda ting är stora glädjespridare; muggen vilar skönt i handen, halsbandet sprider förundran och ljusstaken vara förevigt.

Vackert konsthantverk vill man använda inte bara till fest utan varje vardag året runt. När du omger dig med ting av naturliga material, producerade med eftertanke, har du gjort ditt val med omsorg. Varje enskilt objekt är personligt. Många konsthantverkare arbetar dessutom med återbruk i olika former.

Våra konsthantverkare stannar ibland i många år, då kan man följa deras arbete och utveckling av material och metoder. Andra väljer kortare perioder. Vi har dessutom inbjudna utställare och gäster. Att utbudet skiftar är intressant och spännande, det finns alltid nya saker att upptäcka. Vi bjuder på nyskapande och överraskningar med spännvidd.


Välkommen till vår värld av konsthantverk!

Karla konsthantverk drivs av en familj; jag - Ingrid, och mina två döttrar. Vi får hjälp i butiken av en av våra konsthantverkare, nämligen keramiker Ingvor Green.

Det hela började med Galleri Malen som min mor (Hjördis Svensson) drev i Borstahusen mellan 1976 och 2000. Det var ett välrenommerat galleri för både svensk och internationell samtidskonst.

Om mig

Jag är utbildad konst- och kulturvetare från Lunds universitet och har bland annat arbetat som kultursekreterare, konstintendent, feng shui-konsult men också med ungdomar och arbetsmarknadsfrågor.

2006 startade jag min första butik för konsthantverk och svensk design i Pumphuset, Borstahusen. Efter några år flyttade jag hem butiken till mitt vardagsrum och den fick namnet hos Ingrid.

Ytterligare några år senare fick jag erbjudandet att leda Karla konsthantverk. Vilket jag valde att göra tillsammans med mina döttrar. Från början var det främst min yngsta dotter Amanda,som hjälpte till med Karla konsthantverk. Medan min äldsta dotter Mathilda, studerade och ansvarade för butiken i Borstahusen.

Dagens Karla konsthantverk

Under åren som gått sedan vi tog över Karla konsthantverk har våra roller förändrats. Amanda bor numera i Stockholm och hjälper mest till på distans med att skriva texter, granska annonser och hålla koll på konsthantverksscenen i Stockholm. Men på sommaren och runt jul kan du mycket väl stöta på henne i butiken när hon är hemma i Skåne och hjälper till.

Butiken i Borstahusen har stängt och Mathilda har en ekonomie kandidatexamen i företagsekonomi. Idag är det främst Mathilda och jag som bemannar Karla konsthantverk samtidigt som Mathilda sköter all administration, ekonomi och vår nätbutik.

Vi har samlat vår familjehistoria och du hittar tre inriktningar från tre generationer hos Karla konsthantverk. Utbudet består av svenskt konsthantverk, svenskt formgivning samt svensk och internationell konst (än så länge främst på förfrågan).

Vi hälsar dig varmt välkommen till vår värld av konsthantverk
Ingrid, Mathilda & Amanda

Vi flyttar...

... till det natursköna och pittoreska fiskeläget Borstahusen. I denna vackra och unika miljö gör sig vårt fina urval av svenskt konsthantverk extra bra.

1 april 2019 slår vi upp portarna på Nedre gatan 148, Borstahusen, Landskrona. Till och med 23 februari 2019 finns vi som vanligt på Bruksgatan 15 i centrala Helsingborg.

Borstahusen, denna förtjusande pärla vid Öresunds rand, med vidunderlig utsikt, finner du strax söder om Helsingborg. Hit kan du enkelt resa med bil, eller tåg och buss, parkering finns precis utanför butiken.

Gör en utflykt till oss och strosa runt i de charmiga gamla kvarteren eller i de vackra omgivningarna längs stranden. Du kan också äta en bit mat eller köpa färsk fisk från hamnen med dig hem.

Varmt välkommen till idylliska Borstahusen och Karla konsthantverk på en kopp kaffe och pratstund!

Kontakta oss

Tel: 070 - 28 18 517

E-post: kundservice@karlakonsthantverk.se

I butiken träffar du:

Ingrid Svensson

Ingrid Svensson
butikschef

Mathilda Bengtsson

Mathilda Bengtsson administration och nätbutiksansvarig

Ingvor Green

Ingvor Green
keramiker

Hjördis & Amanda

Hjördis Svensson &
Amanda Bengtsson

©Copyright Karla konsthantverk 2013