Bild av svenska flaggan Bild av Storbritanniens flagga

Åsa Olofsson


Keramik

Porträtt av Åsa Olofsson, Keramik

Åkersberga

Åsa Olofsson har mästarbrev i krukmakeri och gör bruksföremål i gotländsk lergodslera. De är tillverkade för hand av henne i hennes verkstad i Åkersberga, till både nytta och nöje.

Åsas motivvärld är speciell och spännande, det är främst djur, skildrade med mycket humor; som vargar, ugglor, monster, giraffer och lejon. Men även frukt och annan växtlighet hör till favoritmotiven.

Åsa tillbringar mycket tid vid drejskivan, och minst lika mycket med att dekorera sina produkter. Inspirationen kan komma från allt runtomkring oss, och sedan är det upp till huvud och händer att försöka samarbeta.

Åsa vill att hennes keramik ska användas med glädje, funktionen är minst lika viktig som utseendet. Åsa menar att hon är för praktiskt inriktad för att vara konstnär och för spretig för att kalla sig krukmakare. Brukskeramiker är en bra sammanfattning.

Som hängiven fikare vet Åsa att en god kopp kaffe inte bara handlar om själva kaffet, det är även ett skönt handtag att hålla i och en liten stund i lugn och ro.


Produktbild

Mugg i keramik
av Åsa Olofsson
450 kr

Produktbild

Mjölkkanna i keramik
av Åsa Olofsson
550 kr

©Copyright Karla konsthantverk 2013