Bild av svenska flaggan Bild av Storbritanniens flagga

Äldre nyheter

Nyhetsbild
OBS! Ändrad våröppning

På grund av sjukdom måste vi tyvärr skjuta på våröppningen en vecka! Vi öppnar istället lördag 8 februari. Därefter har vi öppet varje torsdag-söndag kl 11-16.

Det känns väldigt jobbigt men nöden har ingen lag. Vi hoppas på förståelse och hälsar er välkomna 8 februari.

Nyhetsbild
Ny nätbutik

Vi jobbar för fullt med vår nya förbättrade nätbutik, som öppnar inom kort. Du kan så klart handla i vår befintliga webbshop under tiden. Håll utkik på facebook och instagram efter våra nyheter. Läs mer om Jordnära

Nyhetsbild
Vinterstängt

Under januari håller vi vinterstängt och öppnar åter lördag 1 februari. Då är du varmt välkommen till en vårfräsch butik.

Nyhetsbild
Öppet i december

Butiken i Borstahusen är öppen torsdag - söndag kl 11 - 16 t o m söndag 22 december. Därefter vilar vi våra fötter under januari månad och öppnar upp igen lördag 1 februari. Man kan alltid maila eller skicka sms till oss och behöver man besöka butiken är det bara att höra av sig.

Nyhetsbild
JUL i Borstahusen

Vi bjuder in till en julspäckad butik med tomtar, pynt och julklappar på lördag och söndag 23-24 november och därefter varje helg fram till Jul. Välkommen! Läs mer om Ann-Sofie Magnér

Nyhetsbild
Ljusfest!

Under Alla helgons helg, 1 - 3 november, bjuder vi till Ljusfest med många olika typer av handstöpta ljus. Ljuskronor, broar, gilleljus, adventsljus, knubbljus och grenljus, alla kommer från Ateljé Ljussmedjan i Viken. Naturligtvis har vi massor av ljusstakar också. Välkommen! Läs mer om Ateljé Ljussmedjan i Viken

Nyhetsbild
Vernissage

Lördag 26 oktober firar vi Karlas 15-årsdag med vernissage av keramiker Åsa Olofsson. Varmt välkommen till Åsas värld av handmålat bruksgods med ugglor, vargar, baciller, giraffer och monster. Läs mer om Åsa Olofsson

Nyhetsbild
Nyheter

Höstens nyheter fortsätter att strömma in i butiken. Halsdukar, keramik, ljusstakar, bordslampor, kläder, stearinljus... Vi har parkering precis utanför dörren och Borstahusen är som vackrast i höstens färger. Läs mer om Carin Werstam

Nyhetsbild
Fredag 27/9

Fredag 27 september har vi öppet kl 12-16. OBS! Vi öppnar en timme senare än vanligt. Varmt välkommen!

Nyhetsbild
Höstnytt

Många nya väskor med busiga katten Snurran och spralliga hunden Brillo finns nu i butiken. Handgjorda av Annika Samuelsson, Anka Design, som är upphovskvinnan till Snurran och Brillo. Läs mer om Annika Samuelsson

Nyhetsbild
Höstöppet

Torsdag 12 september öppnar vi igen efter semestern. Höstens öppettider är torsdagar - söndagar kl 11 - 16. Varmt välkommen!

Nyhetsbild
Semesterstängt

Av olika anledningar behöver vi hålla stängt 26 augusti - 11 september. Vi kallar det semesterstängt. Behöver du något som du inte hittar i vår nätbutik är det bara att skicka ett meddelande så öppnar vi speciellt för dig.

Nyhetsbild
Glas från Åhus

Studio glashyttan i Åhus finns nu i butiken med sitt härliga glas. Vackert bruksglas och konstglas samsas med finaste trädgårdskonsten. Det är tre formgivare; Lennart Nissmark, Börje Berglund och Ninnie Nissmark som står bakom designen medan glasblåsare Lennart Nissmark tillverkat allt.

Nyhetsbild
Solgul

Carin Werstams fina koftor finns nu i fler färger och storlekar i butiken. Den solgula minner om sommarens härliga dagar när höstrusket är över oss. Läs mer om Carin Werstam

Nyhetsbild
Nytt i butiken

Keramiker Åsa Olofsson har precis levererat sin underbara och humoristiska brukskeramik till oss. Allt är såklart handgjort av Åsa i gotländsk lergodslera, till både nytta och nöje. Kom in och träffa Åsas vargar, ugglor, giraffer och monster som pryder muggar, fat och burkar.

Nyhetsbild
Borstahusdagen

Varje sommar firas Borstahusens egen dag mitt i sommaren. På lördag, 29 juni är det dags. Karla firar med vernissage och kaffeservering i det gröna och vi bjuder på den bästa utsikten!

Nyhetsbild
Sommaröppet

Nu har vi sommaröppet, onsdag - söndag kl 11 - 16 (till och med söndag 25 augusti).
Glöm inte solhatten och badkläderna.

Nyhetsbild
Vernissage

Studio glashyttan i Åhus ställer ut sitt vackra glas hos oss med start lördag 29 juni. Varmt välkommen!

Nyhetsbild
Midsommar

Vi har öppet hela midsommarhelgen kl 11 - 16.
Från och med söndag 23 juni har vi även öppet söndagar.
Öppettiderna är därmed hela sommaren onsdag - söndag kl 11 - 16.
Varmt välkommen! Glöm inte badkläderna.

Nyhetsbild
Nytt i butiken

Vi har många nyheter, både fågel och fisk, i trä och keramik. Fler nyheter väntas dessutom in i dagarna. Läs mer om Mikael Nilsson

Nyhetsbild
Under de stundande helgerna har vi öppet:

Onsdag – lördag kl 11 – 16

samt

Kristi himmelsfärdsdag kl 11 – 16
Söndag 2 juni kl 11 – 16
Nationaldagen 6 juni kl 11 – 16

Nyhetsbild
Mors Dag

Ett utmärkt sätt att fira mor, söndag 26 maj, är att bjuda på en utflykt till oss i Borstahusen. Passa på att kombinera besöket med Erikstorps Kungsgård, Pumphuset med sin konsthall och fiskaffärerna i hamnen.

Nyhetsbild
Gallerinatt 24 maj

Gallerier och konsthallar i Landskrona och Borstahusen bjuder in till Gallerinatt fredag 24 maj kl 18 – 22.

Vi visar nya akvareller av Marika Jivenius. Djurbilder med mycket karaktär och känsla.

OBS! Endast Gallerinatten.

Nyhetsbild
Nyheter från Carin Werstam

Koftor i olika modeller, i underbara färger och mönster, stickade i mjukaste merinoull. Carin Werstam från Malmö har precis varit här och lämnat sina senaste alster. Kom in; känn och prova! Läs mer om Carin Werstam

Nyhetsbild
Fiskar av pjoddarnas mästarinna

Inger Fuchs, Pippi på pjoddar, har gjort fina fiskar, som passar perfekt nära sundet. Hela stim av fiskar, till trädgården eller inomhus, finns nu i butiken. Läs mer om Inger Fuchs

Nyhetsbild
Nätbutik

Vår nätbutik; www.karlakonsthantverk.se är alltid öppen, här kan du botanisera i lugn och ro och lägga din beställning precis när det passar dig själv, i mobilen eller i datorn.

Nyhetsbild
Öppettider

Stort TACK alla som kom till vår invigning och under påskhelgen! Vi har fått ett fantastiskt mottagande och ser fram emot många givande möten under lång tid i Borstahusen.

Dock kommer vi att ha semesterstängt under två dagar; torsdag och fredag 2 och 3 maj.

Våra öppettider är onsdag – lördag kl 11 – 16 samt helgdagar. Vi har självklart öppet 1 maj och lördag 4 maj ( 11-16).

Nyhetsbild
Öppet i påsk

Långfredag, Påskafton, Påskdagen och Annandag påsk kl 11-16.

Välkommen till Borstahusen och Glad Påsk!

Nyhetsbild
Öppettider

Från och med 10 april är butiken öppen onsdag - lördag kl 11 - 16.

Öppettiderna kommer att variera med säsong och årstid.

Varmt välkommen till Borstahusen!

Nyhetsbild
Invigning

Lördag 6 april kl 11 - 16 inviger vi nya butiken i Borstahusen med bubbel.

Välkommen till en pratstund med konsthantverkarna.

Nyhetsbild
Rabattkuponger

Vid uppdateringen av nätbutiken framkom det att på grund av något tekniskt fel så fungerar inte de rabattkoder som vi delade ut i den fysiska butiken under december.

För att kunna använda din rabattkupong i nätbutiken behöver du skicka en bild på din rabattkupong till mathilda@karlakonsthantverk.se så får du en ny kod som fungerar.

För att kunna använda rabattkupongen på Nedre gatan 148 i Borstahusen behöver du inte göra något annat än att ha rabattkupongen med dig.

Nyhetsbild
Förskottsbetalning till bankgiro

Efter önskemål från er kunder så har vi nu återinfört möjligheten att betala beställningar i nätbutiken till vårt bankgiro. Du väljer helt enkelt ”förskott till bankgiro” som betalsätt i kassan. Vi skickar din beställning så fort vi fått in pengarna.

Nyhetsbild
Presentkort

Nu är det möjligt att betala med presentkort i vår nätbutik. För att kunna använda ett befintligt presentkort behöver du kontakta oss på mathilda@karlakonsthantverk.se. Du får då en kod som du använder för att betala med ditt presentkort i kassan.

När du kontaktar oss behöver du ange ditt presentkortsnummer samt inköpsdatum.

Möjligheten att köpa presentkort i vår nätbutik kommer inom kort.

Nyhetsbild
Fri frakt under mars

Under hela mars månad kan det uppstå längre leveranstider i vår nätbutik på grund av vår flytt till Borstahusen. Vi ber så mycket om ursäkt för detta och bjuder på frakten.

För att få fri frakt väljer du Avhämtning som fraktsätt i kassan, vi skickar din beställning i alla fall.

Nyhetsbild
Uppdatering av nätbutiken

Vi passar på att uppdatera och förbättra vår nätbutik, därför kommer nätbutiken/hemsidan vara helt stängd 14 och 15 mars.

Du kommer att mötas av förbättrade och ännu smidigare funktioner när vi öppnar igen. Vi fyller dessutom på med nyheter varje vecka.

Har du förslag på förbättringar eller önskemål om funktioner är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Nyhetsbild
Följ oss

På Instagram och Facebook kan du följa vår flytt och uppbyggandet av vår nya butik från tråkiga kartonger till vackra displayer. Håll extra koll på butikshunden Signe, som snart är vuxen och får nya uppgifter.

Nyhetsbild
Passa på innan flytten

Det är sista veckan för keramiker Bente Brosböl Hansen, silversmed Ninna Mandin och pärlbrodös Kim Andersson.

Passa på och handla av deras vackra och helt unika hantverk innan vi flyttar till Borstahusen.

Nyhetsbild
Vi flyttar...

... till det natursköna och pittoreska fiskeläget Borstahusen. I denna vackra och unika miljö gör sig vårt fina urval av svenskt konsthantverk extra bra. Borstahusen, denna förtjusande pärla vid Öresunds rand, med vidunderlig utsikt, finner du strax söder om Helsingborg. Hit kan du enkelt resa med bil, eller tåg och buss.

1 april 2019 slår vi upp portarna på Nedre gatan 148, Borstahusen, Landskrona. Till och med 23 februari 2019 finns vi som vanligt på Bruksgatan 15 i centrala Helsingborg.

Varmt välkommen till idylliska Borstahusen och Karla konsthantverk på en kopp kaffe och pratstund!

Nyhetsbild
Nyheter

Senaste tillskottet hos oss är glaskonstnär/konsthantverkare Kajsa Bäckström från Halland. Kajsa gör bland mycket annat fina ljuslyktor av ringlat och blåst glas. Kajsa är en frisk fläkt med sin ungdom och färgstarka glas. Läs mer om Kajsa Bäckström

Nyhetsbild
Gott nytt 2019!

Vi vill tacka alla våra kunder för det gångna året. Vi ser mycket fram emot det nya året tillsammans med gamla och nya kunder. Varmt välkommen både till Bruksgatan i Helsingborg och till vår nätbutik www.karlakonsthantverk.se

Nyhetsbild
Jultider

Lördag 22/12 har vi extra öppet kl 10 – 16 och söndag 23/12 har vi öppet kl 11 – 15.

Från och med Julafton till och med torsdag 27/12 vilar vi våra fötter.

Öppet som vanligt fredag 28/12 kl 11 – 18 och lördag 29/12 kl 11 – 15.

Därefter har vi stängt 31/12 och 1/1 samt lördag 5/1 då vi vilar våra huvud.

Nyhetsbild
20 % rabatt

Passa på att handla nu i december! Vid köp över 200,- får du en kupong som ger dig 20% i rabatt vid köp under april och maj 2019 i vår nya butik i Borstahusen.

Nyhetsbild
Återbruk och hållbarhet

Årets tema för julklappar är medvetenhet, att handla med eftertanke. Konsthantverk är alltid hållbart, producerat här i närheten och med omtanke om oss och vår planet. Ibland används material som återbrukas, ibland är det tillverkningsprocessen som är extra hållbar. En present eller julklapp från oss är alltid gjord med största omsorg.

Nyhetsbild
Handstöpta ljus

Hos oss hittar du handstöpta ljus i många olika format; vackra långa adventsljus, knubbljus och gilleljus. Men även underbara kronor med 6 ljus samt grenljus och hjärtljus. Vi har även ljusstakarna som passar till.

Läs mer om Ateljé Ljussmedjan

Nyhetsbild
DIY - det strålar en stjärna

Under julskyltsöndag 2/12 kl 14 - 16 visar Ann-Sofie Magnér dig hur man gör en stjärna av pappersrör. För 200,- får du kunskapen och stjärnan med dig hem.

Läs mer om Ann-Sofie Magnér

Nyhetsbild
Julskyltsöndag 2 december

Vi har öppet kl 13 - 18 söndag 2 december. Välkommen till en julpyntad butik fylld av julklappar och vackra ting.

Nyhetsbild
Nyheter från Jola Design

Ponchos, tröjor, mössor och halsdukar, pulsvärmare och koftor, allt av mjuk, skön och varm merinoull finns nu i butiken. Kom in och prova!

Läs mer om Jola Glimäng

Nyhetsbild
Bara november

Sakta men säkert närmar vi oss Julen, det är visserligen bara november månad men tomtarnas skägg är borstat och det smyger sig in både tomtar och bockar på hyllorna. Tänk på att våra produkter inte finns i massupplagor utan kan ta slut. Det är inte fel att börja planera för vinterns stora högtid.

Nyhetsbild
Konstsmide

27/10 - 21/11 ställer konstsmed Lars-Otto Lindskog ut i vårt skyltfönster. Här hittar du de finaste ljusstakarna att pryda ditt hem med; för bordet, golvet, fönstret eller häng från taket. Vackra och brandsäkra!

Läs mer om Lars-Otto Lindskog

Nyhetsbild
Ateljérensning 23-24 november

Varmt välkommen på ateljérensning. I år har vi valt att ha utrensning under två hela dagar, i samband med Black Friday; 23 och 24 november!

Ett fantastiskt tillfälle att fynda unikt hantverk när många av Karlas konsthantverkare passar på att rensa sina ateljéer. Här finns smycken, keramik, brickor och skärbrädor, mössor, halsdukar med mera med mera! Missa inte chansen att fynda gediget konsthantverk. Ta med dina vänner och kom till Bruksgatan 15 i Helsingborg!

Nyhetsbild
Handdrejade koppar

Hösten är över oss med kyla och blåst. Värm dig med en kopp te, kaffe eller varför inte varm choklad med vispgrädde.

Hos oss hittar du många varianter av goda koppar med eller utan dekor, i olika storlekar, för alla smaker. Koppar är dessutom alltid mycket uppskattade presenter.

Nyhetsbild
Semesterstängt

Måndagen den 1 oktober till och med fredagen den 5 oktober har vi semesterstängt på Bruksgatan 15. Nätbutiken är självklart öppen.

Från och med lördagen den 6 oktober har vi öppet som vanligt igen.

Välkommen in!

Nyhetsbild
Fönsterskylt

Ny brukskeramik från Göran Bengtsson (Lerkärlets krukmakeri) i höstens hetaste färg; mossgrönt.

Stora fat, spillkummar, vackra burkar med praktiskt lock av gummi och matchande ljusstakar, som varar länge länge.

Läs mer om Göran Bengtsson

Nyhetsbild
Hösten är här

Vi har ett stort urval ponchos, koftor och oversize tröjor i merinoull.

De kommer från både Jola Glimäng och Carin Werstam.

Vackra mjuka och sköna!

Nyhetsbild
KOM OCH LÅT DIG INSPIRERAS AV FOLKDRÄKTENS BRÖSTLAPP

Workshop 20 oktober kl 11-15 med Ann-Sofie Magnér.

Utifrån allmogens bröstlappar designar vi en brosch, stor eller liten, som vi sedan smyckar med siden, sammet, pärlor, vackra band. Vi varvar skapandet med historik och när workshopen närmar sig sitt slut kan vi stolt pryda oss med en egentillverkad "Bröstlapp".

Läs mer om Ann-Sofie Magnér

Nyhetsbild
Handtryckt

I vårt skyltfönster visar vi just nu Jytte Olssons handtryckta handdukar.

Motiven, kronärtskockor och vallmokapslar, har Jytte fotograferat. Skyltningen står kvar till den 19 september. Läs mer om Jytte Olsson

Nyhetsbild
Pappersdekorationer

Vi har nya pappersdekorationer av Kerstin Holm. Flera färger och storlekar.

Det finns både de som hänger och de som gör sig perfekt till dukningen. Läs mer om Kerstin Holm

Nyhetsbild
Du handlar - vi adopterar!

Under denna veckan vill vi hylla bina lite extra.

För varje 300 kr du handlar hos oss 13 - 18 augusti adopterar vi 5 bin.

Hjälp oss bidra till vår biologiska mångfald.

Nyhetsbild
Bi-utställning

Vi vill gärna göra dig uppmärksam på binas bekymmer genom en utställning i vårt fönster av Bee Love i Landskrona och smycken i silver av Anna Örnberg. Bee Love odlar bin och producerar honung och andra produkter som kommer från bikupan.

Bee Love har idag ett tiotal bisamhällen uppdelade på två bigårdar. En stadsbigård i centrala Landskrona och en skogsbigård i Saxtorpsskogen. De rena och naturliga produkter bina ger är honung, bipollen, bivax, bibröd och propolis vilka kan användas som de är eller som ingredienser i andra produkter.

Nyhetsbild
Vi kan tacka våra bin för maten!

Ungefär en tredjedel av den mat vi äter kommer från växter som bin och humlor pollinerar. Bin ger inte bara honung utan gör livsviktiga insatser för vår överlevnad.

Bina är hotade på flera sätt, de drabbas av sjukdomar och får matbrist när det gamla småskaliga odlingslandskapet försvunnit. Men även olika sorters giftiga bekämpningsmedel slår hårt mot dem.

Anna Örnberg har tagit fram en kollektion smycken som ett litet bidrag till bina och deras överlevnad. När du köper ett smycke ur bi-kollektionen går delar av försäljningen till adoption av bin. Läs mer om Anna Örnberg

Nyhetsbild
Åsa Canbäck – hästar

Mellan 28 juli och 22 augusti ställer Åsa Canbäck ut helt nya fantastiska hästskulpturer i vårt lilla skyltfönster. Du kan komma och titta eller köpa med dig hem. I butiken finns så klart andra skulpturer av henne, som sjöhästar, drakar, kolibri, enhörning, får och fjärilar. Välkommen in!

Läs mer om Åsa Canbäck

Nyhetsbild
Ny konsthantverkare

Sandra Johansson arbetar i betong. Sandra gör fint dekorerade krukor och ljuslyktor till kökets örter och trädgårdens dukning. Betong är ju både tungt och oömt. Sandra använder främst återvinningsmaterial och kombinerar gärna med återbruksmaterial såsom rörbitar, kopplingar och rostiga föremål. Läs mer om Sandra Johansson

Nyhetsbild
Ny konsthantverkare

För textilformgivare och stickare Carin Werstam är det viktigt att formen är enkel men elegant. En Carin Werstam-kofta ska aldrig gå ur tiden, alla kan känna sig fina. Hennes största inspirationskälla är naturens färger och former. Carin använder endast garner av naturmaterial. Läs mer om Carin Werstam

Nyhetsbild
Midsommar!

Midsommarafton binder vi kransar och Midsommardagen vilar vi. Butiken är stängd 22-24 juni.
Välkommen åter måndag 25 juni.

Glad midsommar!

Vi tackar

keramiker Anna Heij för hennes tid hos oss. Den siste juni lämnar Annas fina ting vår butik. Passa på att skaffa en vacker ampel till trädgården, muggar, skålar eller hennes fantastiskt fina och roliga Lucia-gäss eller kor. Läs mer om Anna Heij

Nyhetsbild
Ny konsthantverkare

Kerstin Holm, Landskrona, gör fina pappersdekorationer för fönstret eller bordsdukningen av återbrukade tapeter. De finns i flera färger och modeller. Läs mer om Kerstin Holm

Nyhetsbild
Tips till studenten!

Vi hjälper dig hitta fina och unika presenter till studenten.

Två heta tips är den vackra koppen som alla tjejer älskar eller den roliga ljusstaken av rörkopplingar till den händige killen.

Nyhetsbild
Skyltfönster

Dahlia textilverkstad presenterar sin pigga och färgglada kollektion av nyckelband, sadelskydd och vimplar i vårt skyltfönster.

I sin textilverkstad i Domsten skapar Åsa Nobel något nytt av återvunna textiler och kläder. En blommig gardin, mormors förkläde, pappas rutiga skjorta och en färgglad sommarklänning.

Skyltningen finns kvar t o m 27 juni. Läs mer om Åsa Nobel

Nyhetsbild
Kristi Himmelfärdshelgen

Vi har öppet på fredag 11 maj kl 11 – 15 och på lördag 12 maj precis som vanligt kl 11 – 15.

Däremot har vi stängt söndagar och helgdagar.

Varmt välkommen!

Nyhetsbild
Trädgårdsdags

Keramiker Inger Fuchs (Pippi på pjoddar) har skyltat upp med underbara pjoddar och fina humlebad i vårt skyltfönster.

Trädgårdsdekorationer som både är vackra som prydnad och nyttiga för alla våra små insekter som blir törstiga och badsugna i värmen.

Läs mer om Inger Fuchs

Nyhetsbild
Valborgsmässoafton & 1 maj

I år väljer vi att fira Vårens ankomst och samla nya krafter under Valborgsmässoafton och 1 maj.

Butiken är därför stängd måndag och tisdag i nästa vecka.

Du kan alltid handla när du själv vill i vår nätbutik, som hela tiden fylls på med nya spännande produkter.

Nyhetsbild
Kundkväll 25/4 kl 17-19

Den här våren återstår 2 stycken kundkvällar. Först ut är Ninna Mandin från Ven den 25/4 kl 17-19. Ninna som är silversmed, kommer att berätta och visa bilder, om sig och sin verksamhet.

Under kvällen serveras förfriskningar och vi bjuder på en överraskning. 

Kundkvällarna är kostnadsfria men för att vi ska veta på ett ungefär hur många som kommer får du gärna anmäla dig till info@karlakonsthantverk.se eller via sms till 070 - 28 18 517. Läs mer om Ninna Mandin

Nyhetsbild
Kundkväll 31/5 kl 17-19

Sista kundkvällen denna vår är Ann-Sofie Magnér. Hon berättar om sitt arbete, i huvudsak med textil, men också med papper och bokbinderi. Med folkdräkten som inspirationskälla tillverkar Ann-Sofie kläder & grannlåt.

Under kvällen serveras förfriskningar och vi bjuder på en överraskning.

Kundkvällarna är kostnadsfria men för att vi ska veta på ett ungefär hur många som kommer får du gärna anmäla dig till info@karlakonsthantverk.se eller via sms till 070 - 28 18 517. Läs mer om Ann-Sofie Magnér

Nyhetsbild
Vårfint

Förnya hemma med nya krukor till vårblommorna. Krukorna finns i grönt, vitt och svart från Berit Tuvesson på Billinge krukmakeri. Läs mer om Berit Tuvesson

Nyhetsbild
Glad Påsk!

Vackert konsthantverk, påskpynt och en och annan blomma hittar du i butiken fram till Påsk.

I år har vi valt att vara lediga hela påskhelgen, butiken är därmed stängd långfredag, påskafton, påskdagen samt annandag påsk.

Gör som vi; åk på konstrunda. Passa på, besök Skånes duktiga konsthantverkare och konstnärer under påskhelgen!

Nyhetsbild
Nya smycken i silver och plexi

Vi hälsar silversmed Gunnar Berg, varmt välkommen till butiken.

Gunnar Berg förenar barndomens glädje, ungdomens djärvhet och mognadens elegans i sina smycken.

Han arbetar med silver och guld kombinerat med färgstark plexiglas och därtill slipade ädelstenar alltifrån topaser till svarta diamanter. Läs mer om Gunnar Berg

Nyhetsbild
Kundkväll 22 mars kl 17 - 19

Missa inte vår första kundkväll! Vi lägger ribban högt och har bjudit in keramiker Bente Brosböl Hansen, världsmästare i drejning 19 gånger. Bente var också med från allra första början och byggde upp Karla konsthantverk.

Under kvällen serveras förfriskningar och vi bjuder på en överraskning. Kundkvällarna är kostnadsfria men för att vi ska veta ungefär hur många som kommer får du gärna anmäla dig till info@karlakonsthantverk.se

Läs mer om Bente Brosbøl Hansen

Nyhetsbild
Vårvinterlov

Nu är det dags för vinterns stora utomhusvecka. Vi har riktigt varma och sköna mössor även för familjens minstingar. Barnmössor med applikationer av katten Snurran och hennes kompis hunden Brillo av textilhantverkare Annika Samuelsson. Läs mer om Annika Samuelsson

Nyhetsbild
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje månad skickar vi ut senaste nytt om vår verksamhet och vad som händer i butiken. Som prenumerant får du informationen före alla andra och har första tjing till workshops och andra evenemang.

Nyhetsbild
Pulsvärmare

Håll dig varm både ute och inne. De fina handledsvärmarna av ekologisk merinoull från Jola Design kan du kombinera med mössor och sjalar. Och du slipper frysa. Läs mer om Jola Glimäng

Nyhetsbild
Alla hjärtans dag

Firandet av helgonet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet. Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden, då uppstod också en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste. 

Skicka ett valentinkort till någon du tycker om. Vi har många vackra motiv att välja mellan. Vill du hellre ge bort en valentingåva har vi underbara smycken av olika lokala silversmeder som till exempel Ninna Mandin på Ven.

Nyhetsbild
Vinterkyla

Nu är verkligen vintern här men du kan mota bort kylan med en varm och härlig filt av finaste ull. Plädarna finns i flera mönster och färger. Läs mer om Kerstin Landström

Nyhetsbild
Förnya hemma

Plocka in naturen i väntan på våren. Vi har ett stort urval posters av Lotta Olsson i två olika format, 70 x 100 cm eller 50 x 70 cm.

- Jag plockar växter och gör ett digitalt herbarium av dem, som jag sedan använder till att bygga upp mina träd, berättar Lotta.

Vi ramar gärna in bilderna åt dig och har tre olika typer av ramar; ek, svart eller vit. Ramarna är gjorda av svenskt trä med floatglas av hög kvalitet som reflekterar mindre än vanligt glas. Läs mer om Lotta Olsson

Sista chansen

Den 31 januari är det sista chansen att köpa produkter av Sabina Kramle, Hugsmile. Sabina har valt att gå vidare till nya äventyr i livet och producerar inte produkter längre.

Passa på att införskaffa ett armband av burkringar, örhängen av schampoflaskor eller vinglas med träd innan det är försent. Läs mer om Sabina Kramle

Nyhetsbild
Öppettider

Vi har öppet våra ordinarie tider i mellandagarna; vardagar kl 11-18 och lördag kl 11-15.

Fredag 5/1 har vi öppet kl 11-15 och lördag 6/1 håller vi stängt.

Glöm inte att du alltid kan handla i vår nätbutik www.karlakonsthantverk.se
Varmt välkommen!

Nyhetsbild
Julklappar

Hos oss hittar du unika & handgjorda julklappar som passar de flesta. Vi har förlängd bytesrätt till och med den 8 januari. Detta gäller så klart både på Bruksgatan 15 och i nätbutiken.

Vill du ha julklapparna skickade till dig bör du beställa dem innan kl 12 måndagen den 18 december, för att de med stor sannolikhet ska hinna fram. Vi gör gärna fina paket av det du beställer, bara skriv i meddelanderutan i kassan vad du vill ha inslaget.

Har du svårt att bestämma dig kan du alltid köpa ett presentkort och istället låta mottagaren välja.

Nyhetsbild
Tack för hjälpen!

Vi vill tacka alla som har hjälpt oss genom att fylla i vår enkät. Vinnarna av presentkorten är nu kontaktade. Har du några synpunkter på oss, vårt sortiment, vår service eller något helt annat är du alltid välkommen att kontakta oss på kundservice@karlakonsthantverk.se

Nyhetsbild
Inför jul har vi extra öppet:

7/12 julklappsmorgon kl 7-10

22/12 kl 11-19

23/12 kl 10-16

Vi har även extra öppet efter överenskommelse, tveka inte att kontakta oss på info@karlakonsthantverk.se
Nätbutiken är som vanligt alltid öppen!

©Copyright Karla konsthantverk 2013