Äldre nyheter

Nyhetsbild
DIY - det strålar en stjärna

Under julskyltsöndag 2/12 kl 14 - 16 visar Ann-Sofie Magnér dig hur man gör en stjärna av pappersrör. För 200,- får du kunskapen och stjärnan med dig hem.

Läs mer om Ann-Sofie Magnér

Nyhetsbild
Julskyltsöndag 2 december

Vi har öppet kl 13 - 18 söndag 2 december. Välkommen till en julpyntad butik fylld av julklappar och vackra ting.

Nyhetsbild
Bara november

Sakta men säkert närmar vi oss Julen, det är visserligen bara november månad men tomtarnas skägg är borstat och det smyger sig in både tomtar och bockar på hyllorna. Tänk på att våra produkter inte finns i massupplagor utan kan ta slut. Det är inte fel att börja planera för vinterns stora högtid.

Nyhetsbild
Konstsmide

27/10 - 21/11 ställer konstsmed Lars-Otto Lindskog ut i vårt skyltfönster. Här hittar du de finaste ljusstakarna att pryda ditt hem med; för bordet, golvet, fönstret eller häng från taket. Vackra och brandsäkra!

Läs mer om Lars-Otto Lindskog

Nyhetsbild
Ateljérensning 23-24 november

Varmt välkommen på ateljérensning. I år har vi valt att ha utrensning under två hela dagar, i samband med Black Friday; 23 och 24 november!

Ett fantastiskt tillfälle att fynda unikt hantverk när många av Karlas konsthantverkare passar på att rensa sina ateljéer. Här finns smycken, keramik, brickor och skärbrädor, mössor, halsdukar med mera med mera! Missa inte chansen att fynda gediget konsthantverk. Ta med dina vänner och kom till Bruksgatan 15 i Helsingborg!

Nyhetsbild
Handdrejade koppar

Hösten är över oss med kyla och blåst. Värm dig med en kopp te, kaffe eller varför inte varm choklad med vispgrädde.

Hos oss hittar du många varianter av goda koppar med eller utan dekor, i olika storlekar, för alla smaker. Koppar är dessutom alltid mycket uppskattade presenter.

Nyhetsbild
Semesterstängt

Måndagen den 1 oktober till och med fredagen den 5 oktober har vi semesterstängt på Bruksgatan 15. Nätbutiken är självklart öppen.

Från och med lördagen den 6 oktober har vi öppet som vanligt igen.

Välkommen in!

Nyhetsbild
Fönsterskylt

Ny brukskeramik från Göran Bengtsson (Lerkärlets krukmakeri) i höstens hetaste färg; mossgrönt.

Stora fat, spillkummar, vackra burkar med praktiskt lock av gummi och matchande ljusstakar, som varar länge länge.

Läs mer om Göran Bengtsson

Nyhetsbild
Hösten är här

Vi har ett stort urval ponchos, koftor och oversize tröjor i merinoull.

De kommer från både Jola Glimäng och Carin Werstam.

Vackra mjuka och sköna!

Nyhetsbild
KOM OCH LÅT DIG INSPIRERAS AV FOLKDRÄKTENS BRÖSTLAPP

Workshop 20 oktober kl 11-15 med Ann-Sofie Magnér.

Utifrån allmogens bröstlappar designar vi en brosch, stor eller liten, som vi sedan smyckar med siden, sammet, pärlor, vackra band. Vi varvar skapandet med historik och när workshopen närmar sig sitt slut kan vi stolt pryda oss med en egentillverkad "Bröstlapp".

Läs mer om Ann-Sofie Magnér

Nyhetsbild
Handtryckt

I vårt skyltfönster visar vi just nu Jytte Olssons handtryckta handdukar.

Motiven, kronärtskockor och vallmokapslar, har Jytte fotograferat. Skyltningen står kvar till den 19 september. Läs mer om Jytte Olsson

Nyhetsbild
Pappersdekorationer

Vi har nya pappersdekorationer av Kerstin Holm. Flera färger och storlekar.

Det finns både de som hänger och de som gör sig perfekt till dukningen. Läs mer om Kerstin Holm

Nyhetsbild
Du handlar - vi adopterar!

Under denna veckan vill vi hylla bina lite extra.

För varje 300 kr du handlar hos oss 13 - 18 augusti adopterar vi 5 bin.

Hjälp oss bidra till vår biologiska mångfald.

Nyhetsbild
Bi-utställning

Vi vill gärna göra dig uppmärksam på binas bekymmer genom en utställning i vårt fönster av Bee Love i Landskrona och smycken i silver av Anna Örnberg. Bee Love odlar bin och producerar honung och andra produkter som kommer från bikupan.

Bee Love har idag ett tiotal bisamhällen uppdelade på två bigårdar. En stadsbigård i centrala Landskrona och en skogsbigård i Saxtorpsskogen. De rena och naturliga produkter bina ger är honung, bipollen, bivax, bibröd och propolis vilka kan användas som de är eller som ingredienser i andra produkter.

Nyhetsbild
Vi kan tacka våra bin för maten!

Ungefär en tredjedel av den mat vi äter kommer från växter som bin och humlor pollinerar. Bin ger inte bara honung utan gör livsviktiga insatser för vår överlevnad.

Bina är hotade på flera sätt, de drabbas av sjukdomar och får matbrist när det gamla småskaliga odlingslandskapet försvunnit. Men även olika sorters giftiga bekämpningsmedel slår hårt mot dem.

Anna Örnberg har tagit fram en kollektion smycken som ett litet bidrag till bina och deras överlevnad. När du köper ett smycke ur bi-kollektionen går delar av försäljningen till adoption av bin. Läs mer om Anna Örnberg

Nyhetsbild
Åsa Canbäck – hästar

Mellan 28 juli och 22 augusti ställer Åsa Canbäck ut helt nya fantastiska hästskulpturer i vårt lilla skyltfönster. Du kan komma och titta eller köpa med dig hem. I butiken finns så klart andra skulpturer av henne, som sjöhästar, drakar, kolibri, enhörning, får och fjärilar. Välkommen in!

Läs mer om Åsa Canbäck

Nyhetsbild
Ny konsthantverkare

Sandra Johansson arbetar i betong. Sandra gör fint dekorerade krukor och ljuslyktor till kökets örter och trädgårdens dukning. Betong är ju både tungt och oömt. Sandra använder främst återvinningsmaterial och kombinerar gärna med återbruksmaterial såsom rörbitar, kopplingar och rostiga föremål. Läs mer om Sandra Johansson

Nyhetsbild
Ny konsthantverkare

För textilformgivare och stickare Carin Werstam är det viktigt att formen är enkel men elegant. En Carin Werstam-kofta ska aldrig gå ur tiden, alla kan känna sig fina. Hennes största inspirationskälla är naturens färger och former. Carin använder endast garner av naturmaterial. Läs mer om Carin Werstam

Nyhetsbild
Midsommar!

Midsommarafton binder vi kransar och Midsommardagen vilar vi. Butiken är stängd 22-24 juni.
Välkommen åter måndag 25 juni.

Glad midsommar!

Nyhetsbild
Vi tackar

keramiker Anna Heij för hennes tid hos oss. Den siste juni lämnar Annas fina ting vår butik. Passa på att skaffa en vacker ampel till trädgården, muggar, skålar eller hennes fantastiskt fina och roliga Lucia-gäss eller kor. Läs mer om Anna Heij

Nyhetsbild
Ny konsthantverkare

Kerstin Holm, Landskrona, gör fina pappersdekorationer för fönstret eller bordsdukningen av återbrukade tapeter. De finns i flera färger och modeller. Läs mer om Kerstin Holm

Nyhetsbild
Tips till studenten!

Vi hjälper dig hitta fina och unika presenter till studenten.

Två heta tips är den vackra koppen som alla tjejer älskar eller den roliga ljusstaken av rörkopplingar till den händige killen.

Nyhetsbild
Skyltfönster

Dahlia textilverkstad presenterar sin pigga och färgglada kollektion av nyckelband, sadelskydd och vimplar i vårt skyltfönster.

I sin textilverkstad i Domsten skapar Åsa Nobel något nytt av återvunna textiler och kläder. En blommig gardin, mormors förkläde, pappas rutiga skjorta och en färgglad sommarklänning.

Skyltningen finns kvar t o m 27 juni. Läs mer om Åsa Nobel

Nyhetsbild
Kristi Himmelfärdshelgen

Vi har öppet på fredag 11 maj kl 11 – 15 och på lördag 12 maj precis som vanligt kl 11 – 15.

Däremot har vi stängt söndagar och helgdagar.

Varmt välkommen!

Nyhetsbild
Trädgårdsdags

Keramiker Inger Fuchs (Pippi på pjoddar) har skyltat upp med underbara pjoddar och fina humlebad i vårt skyltfönster.

Trädgårdsdekorationer som både är vackra som prydnad och nyttiga för alla våra små insekter som blir törstiga och badsugna i värmen.

Läs mer om Inger Fuchs

Nyhetsbild
Valborgsmässoafton & 1 maj

I år väljer vi att fira Vårens ankomst och samla nya krafter under Valborgsmässoafton och 1 maj.

Butiken är därför stängd måndag och tisdag i nästa vecka.

Du kan alltid handla när du själv vill i vår nätbutik, som hela tiden fylls på med nya spännande produkter.

Nyhetsbild
Kundkväll 25/4 kl 17-19

Den här våren återstår 2 stycken kundkvällar. Först ut är Ninna Mandin från Ven den 25/4 kl 17-19. Ninna som är silversmed, kommer att berätta och visa bilder, om sig och sin verksamhet.

Under kvällen serveras förfriskningar och vi bjuder på en överraskning. 

Kundkvällarna är kostnadsfria men för att vi ska veta på ett ungefär hur många som kommer får du gärna anmäla dig till info@karlakonsthantverk.se eller via sms till 070 - 28 18 517. Läs mer om Ninna Mandin

Nyhetsbild
Kundkväll 31/5 kl 17-19

Sista kundkvällen denna vår är Ann-Sofie Magnér. Hon berättar om sitt arbete, i huvudsak med textil, men också med papper och bokbinderi. Med folkdräkten som inspirationskälla tillverkar Ann-Sofie kläder & grannlåt.

Under kvällen serveras förfriskningar och vi bjuder på en överraskning.

Kundkvällarna är kostnadsfria men för att vi ska veta på ett ungefär hur många som kommer får du gärna anmäla dig till info@karlakonsthantverk.se eller via sms till 070 - 28 18 517. Läs mer om Ann-Sofie Magnér

Nyhetsbild
Vårfint

Förnya hemma med nya krukor till vårblommorna. Krukorna finns i grönt, vitt och svart från Berit Tuvesson på Billinge krukmakeri. Läs mer om Berit Tuvesson

Nyhetsbild
Glad Påsk!

Vackert konsthantverk, påskpynt och en och annan blomma hittar du i butiken fram till Påsk.

I år har vi valt att vara lediga hela påskhelgen, butiken är därmed stängd långfredag, påskafton, påskdagen samt annandag påsk.

Gör som vi; åk på konstrunda. Passa på, besök Skånes duktiga konsthantverkare och konstnärer under påskhelgen!

Nyhetsbild
Nya smycken i silver och plexi

Vi hälsar silversmed Gunnar Berg, varmt välkommen till butiken.

Gunnar Berg förenar barndomens glädje, ungdomens djärvhet och mognadens elegans i sina smycken.

Han arbetar med silver och guld kombinerat med färgstark plexiglas och därtill slipade ädelstenar alltifrån topaser till svarta diamanter. Läs mer om Gunnar Berg

Nyhetsbild
Kundkväll 22 mars kl 17 - 19

Missa inte vår första kundkväll! Vi lägger ribban högt och har bjudit in keramiker Bente Brosböl Hansen, världsmästare i drejning 19 gånger. Bente var också med från allra första början och byggde upp Karla konsthantverk.

Under kvällen serveras förfriskningar och vi bjuder på en överraskning. Kundkvällarna är kostnadsfria men för att vi ska veta ungefär hur många som kommer får du gärna anmäla dig till info@karlakonsthantverk.se

Läs mer om Bente Brosbøl Hansen

Nyhetsbild
Vårvinterlov

Nu är det dags för vinterns stora utomhusvecka. Vi har riktigt varma och sköna mössor även för familjens minstingar. Barnmössor med applikationer av katten Snurran och hennes kompis hunden Brillo av textilhantverkare Annika Samuelsson. Läs mer om Annika Samuelsson

Nyhetsbild
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje månad skickar vi ut senaste nytt om vår verksamhet och vad som händer i butiken. Som prenumerant får du informationen före alla andra och har första tjing till workshops och andra evenemang.

Nyhetsbild
Pulsvärmare

Håll dig varm både ute och inne. De fina handledsvärmarna av ekologisk merinoull från Jola Design kan du kombinera med mössor och sjalar. Och du slipper frysa. Läs mer om Jola Glimäng

Nyhetsbild
Alla hjärtans dag

Firandet av helgonet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet. Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden, då uppstod också en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste. 

Skicka ett valentinkort till någon du tycker om. Vi har många vackra motiv att välja mellan. Vill du hellre ge bort en valentingåva har vi underbara smycken av olika lokala silversmeder som till exempel Ninna Mandin på Ven.

Nyhetsbild
Vinterkyla

Nu är verkligen vintern här men du kan mota bort kylan med en varm och härlig filt av finaste ull. Plädarna finns i flera mönster och färger. Läs mer om Kerstin Landström

Nyhetsbild
Förnya hemma

Plocka in naturen i väntan på våren. Vi har ett stort urval posters av Lotta Olsson i två olika format, 70 x 100 cm eller 50 x 70 cm.

- Jag plockar växter och gör ett digitalt herbarium av dem, som jag sedan använder till att bygga upp mina träd, berättar Lotta.

Vi ramar gärna in bilderna åt dig och har tre olika typer av ramar; ek, svart eller vit. Ramarna är gjorda av svenskt trä med floatglas av hög kvalitet som reflekterar mindre än vanligt glas. Läs mer om Lotta Olsson

Nyhetsbild
Sista chansen

Den 31 januari är det sista chansen att köpa produkter av Sabina Kramle, Hugsmile. Sabina har valt att gå vidare till nya äventyr i livet och producerar inte produkter längre.

Passa på att införskaffa ett armband av burkringar, örhängen av schampoflaskor eller vinglas med träd innan det är försent. Läs mer om Sabina Kramle

Nyhetsbild
Öppettider

Vi har öppet våra ordinarie tider i mellandagarna; vardagar kl 11-18 och lördag kl 11-15.

Fredag 5/1 har vi öppet kl 11-15 och lördag 6/1 håller vi stängt.

Glöm inte att du alltid kan handla i vår nätbutik www.karlakonsthantverk.se
Varmt välkommen!

Nyhetsbild
Julklappar

Hos oss hittar du unika & handgjorda julklappar som passar de flesta. Vi har förlängd bytesrätt till och med den 8 januari. Detta gäller så klart både på Bruksgatan 15 och i nätbutiken.

Vill du ha julklapparna skickade till dig bör du beställa dem innan kl 12 måndagen den 18 december, för att de med stor sannolikhet ska hinna fram. Vi gör gärna fina paket av det du beställer, bara skriv i meddelanderutan i kassan vad du vill ha inslaget.

Har du svårt att bestämma dig kan du alltid köpa ett presentkort och istället låta mottagaren välja.

Nyhetsbild
Tack för hjälpen!

Vi vill tacka alla som har hjälpt oss genom att fylla i vår enkät. Vinnarna av presentkorten är nu kontaktade. Har du några synpunkter på oss, vårt sortiment, vår service eller något helt annat är du alltid välkommen att kontakta oss på kundservice@karlakonsthantverk.se

Nyhetsbild
Inför jul har vi extra öppet:

7/12 julklappsmorgon kl 7-10

22/12 kl 11-19

23/12 kl 10-16

Vi har även extra öppet efter överenskommelse, tveka inte att kontakta oss på info@karlakonsthantverk.se
Nätbutiken är som vanligt alltid öppen!

©Copyright Karla konsthantverk 2013